Ontstaan JHB software & consultancy

JHB software & consultancy b.v. is sinds 2016 gevestigd in Zevenbergen, Noord-Brabant. Eigenaar Jan H. Boogaard schept als adviseur graag orde in de wereld van financieel management en accounting.

Ontstaan van analysetool JHB scanratio®

Tijdens zijn loopbaan werd duidelijk dat de jaarrekening steeds meer een ondergeschoven kindje werd binnen het MKB.

“Zonde, want juist de jaarrekening biedt een schat aan informatie voor ondernemingen. En met de juiste analyses kunnen we ondernemingen snel op waarde schatten en helpen om groei te realiseren”, aldus Jan H. Boogaard.

Dit laatste kost echter veel tijd. Eindeloze berekeningen, analyses en het gebruik van verschillende programma’s. En dan moet de ‘strijd’ met bijvoorbeeld de bank nog gevoerd worden. Reden voor veel kantoren en adviseurs om het te laten. Dit moest toch makkelijker kunnen? Zo ontstond het idee voor een analysetool, specifiek gericht op het MKB. Waarmee ondernemingsanalyses een stuk eenvoudiger worden en u de juiste informatie direct paraat heeft. In 2016 werd JHB scanratio® een feit.

JHB zijn de initialen van de maker, scan betekent een onderzoekende blik, het aftasten, het nauwkeurig onderzoeken en ratio staat voor het menselijk denkvermogen, verhouding tussen twee grootheden.

Over eigenaar Jan H. Boogaard

Eigenaar van JHB software & consultancy en ontwikkelaar van JHB scanratio® is Jan H. Boogaard RB (1957). Hij studeerde accountancy, belastingrecht en informatiemanagement. Vanaf het begin van zijn loopbaan is hij gefascineerd door het onderwerp balansanalyse. Zo werkte hij als jong medewerker Dealer Business Management mee aan het tot stand komen van een bedrijfsvergelijkingssysteem voor de aangesloten dealerbedrijven. Daarbij diende de jaarrekening in eerste instantie als basis. Daarna werkte hij bij diverse accountants- en belastingadvieskantoren. In 1994 startte hij met zijn eigen onderneming in het werkveld van accountancy en belastingadvies. Met een hart voor de ondernemer waarmee hij aan tafel zit, helpt Jan H. Boogaard u graag verder.

Meer informatie of persoonlijk contact?
Neem dan contact op met JHB software & consultancy. Wij helpen u graag verder.

Neem contact op

Business Friend War Child

Dat het in het leven niet alleen om cijfers gaat, werd Jan H. Boogaard duidelijk toen hij terecht kwam in voormalige oorlogsgebieden. Als reserve officier was hij bij het Ministerie van Defensie onder andere werkzaam als senior projectmanager accountancy.

In het kader van de wederopbouw werd hij als forensic auditor uitgezonden naar Bosnië en Herzegovina. Hier zag hij met eigen ogen wat de gevolgen, voor met name kinderen, zijn van het moeten opgroeien en leven in een oorlogssituatie.

War Child komt op voor deze kinderen en probeert door middel van Safe Spaces de oorlog uit een kind te halen. Met psychosociale hulp, creatieve workshops, onderwijs en bescherming kunnen kinderen zich ontwikkelen tot evenwichtige volwassenen en bouwen aan een vreedzame toekomst .

Als Business Friend van War Child én veteraan steunt Jan H. Boogaard namens JHB software & consultancy dit fantastische werk op structurele basis. Heeft u ook interesse namens uw onderneming? Bekijk dan eens de informatie van War Child.